Uluslararası Bilişim Kongresi ( IIC 2023 )
16 Mayıs 2023, Salı

Üniversitemiz Türkiye’nin En Büyük BiliÅŸim Organizasyonlarından Biri Olan IFEST 2023’e Ä°kinci Kez Ev SahipliÄŸi Yapıyor

Dijital DönüÅŸüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik ana temasıyla 15-17 Haziran 2023 tarihinde düzenlenecek olan IFEST2023 BiliÅŸim Festivali bünyesindeki etkinliklerden IIC2023 Uluslararası BiliÅŸim Kongresi 20 Mart 2023 tarihinde online oturumlarla gerçekleÅŸtirildi. 55 bildiri kabulünün yapıldığı IFEST2023 BiliÅŸim Festivali kapsamında düzenlenen kongrenin açış konuÅŸmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin yaptı.

Rektör Yardımcısı Sezgin: “Planladığımız Bilim Festivali Haziran Ayında GerçekleÅŸecek”
Bu yıl ikincisi düzenlenen kongrenin açış konuÅŸmasında ülkemizde yaÅŸanan deprem ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza rahmet, yaralılara ise acil ÅŸifalar dileyen Rektör Yardımcısı Sezgin, ülkemizde yaÅŸanan felaketler nedeniyle IFEST2023 BiliÅŸim Festivalinin 15-17 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleÅŸtirileceÄŸini kaydetti. Dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman birçok ismin davetli konuÅŸmacı olarak katıldığı kongre bildirilerinin ISBN almış kitaplarda yayınlanarak bilim dünyasına kazandırılacağını söyleyen Sezgin, program ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaÅŸtı.

Rektör Demir: “Batman Üniversitesi BiliÅŸime Yön Veriyor, DeÄŸiÅŸim BiliÅŸimle Gelecek”
Üniversitemizin ev sahipliÄŸi yaptığı nitelikli organizasyonlar sayesinde bilimi ve ilmi her daim öÄŸrencileri ve katılımcıları için yaymayı hedeflediklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ä°dris Demir, “Bu yıl üniversitemiz ev sahipliÄŸinde ikincisi düzenlenecek olan festival ile bilim dünyasına kapılarımızı sonuna kadar açtık. Üniversitemizin bilim dünyasına katkılarının çoÄŸalması için çabalarımızı arttırarak devam ettireceÄŸiz. Teknolojinin etkin kullanımının artmasıyla birlikte çevrimiçi eÄŸitim, saÄŸlık, çalışma, alışveriÅŸ, üretim, tüketim ve hizmet alma gibi dijital teknolojiyi merkezine alan kavramlar hayatımızın bir parçası haline gelmeye baÅŸladı. Bununla birlikte biz de Batman Üniversitesi olarak biliÅŸime yön vermeye devam edeceÄŸiz. Çünkü deÄŸiÅŸim biliÅŸimle gelecek” dedi.

Rektör Demir: “En Ä°yi Bildiri ve En Ä°yi Sunum Ödülleri BiliÅŸim Festivalinde Takdim Edilecek”
IIC2023 Uluslararası BiliÅŸim Kongresi kapsamında sunulan bildirilerin bağımsız deÄŸerlendirme komiteleri tarafından deÄŸerlendirileceÄŸini ve baÅŸarılı bulunan bildirilerin dergilerimizde makale olarak yayınlanacağını anlatan Rektör Demir sözlerine ÅŸu ÅŸekilde devam etti: “Ülkemizde yaÅŸanan deprem felaketinin ardından BiliÅŸim Festivalini erteleme kararı aldık. Festival kapsamında yer alan kongremizi ise online oturumlarla gerçekleÅŸtirdik. Kongreye bildirili katılım saÄŸlayan bilim insanlarımızı tebrik ediyoruz. En iyi bildiri ve en iyi sunum ödüllerini bu yıl BiliÅŸim Festivali açılışında takdim edeceÄŸiz. Türkiye’den ve Dünyadan biliÅŸim alanında uzman çok sayıda bilim insanını misafir edeceÄŸimiz festivalde birçok paydaşımızla bir araya gelerek somut çıktılar elde etmeyi amaçlıyoruz.”

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ä°ÅŸ: “Seminer, Konferans ve Panellerle Katılımcılarına Adeta Bilim ÅženliÄŸi YaÅŸatacak Bir Festival Bizlerle”
Festival Düzenleme Komitesi BaÅŸkanı Dr. ÖÄŸr. Üyesi Hafzullah Ä°ÅŸ, 15-17 Haziran 2023 tarihinde gerçekleÅŸtirilecek olan IFEST2023 BiliÅŸim Festivali ile bilinçli dijital yaÅŸamın ve siber güvenlik farkındalığının artırılması, mobil teknolojilerde gelecek, teknoloji ve insan, dijital para ve kayıt zincirleri ile dijital ekonomi kavram ve konularında önemli paylaşımlar yapılacağını belirtti. Kongrede bildiri sunan tüm bilim insanlarına teÅŸekkür eden Ä°ÅŸ, festival kapsamında yapılacak etkinliklere dair çalışmaların hızla devam ettiÄŸini sözlerine ekledi.
Kongre online oturumların tamamlanmasının ardından sona erdi.

BiliÅŸim Festivali ( IIC2023 ) online oturum videolarına ulaÅŸmak için tıklayınız...